Vær sikret når du rejser

Efter at det blå sygesikring for alvor er trådt i kraft, og er blevet markedsført rundt omkring på danske medier, tror mange danskere nu at dette er en slags sygeforsikring i forbindelse med rejser, lige meget hvor de rejser hen. Men dette er ikke  korrekt, da det blå sygesikringsbevis, faktisk blot dækker rejser indenfor EU, Norge, Schweiz og Lichtenstein. Sygesikringskortet har derfor en begrænset dækning, og dette er der mange danskere som ikke ved. Der er derfor mange som rejser uden for EU’s grænser, fuldstændig uden dækning ved eventuelle sygdomme eller skader. Dette er farligt for privatøkonomien, da man kan risikere at sidde i en kæmpe gæld. Det er derfor ekstrem godt at tegne sig en rejseforsikring, hvis man rejser i lande uden for EU.

Sygesikringskortets begrænsede dækning

Noget helt andet ved det blå sygesikringskort, som mange danskere desværre heller ikke ved, er at der er en begrænset dækning på sygesikringskortet. Der er eksempelvis ikke dækning på hjemtransport, hvis der skulle ske en skade som kræver at man tager hjem til Danmark. Dette gælder ikke engang ved dødsfald og betyder altså at man i nogle situationer kan stå ekstremt svækket, hvis ikke man har en anden form for dækning. Udenrigsministeriet, som er ansvarlige for det blå sygesikrings bevis, anbefaler faktisk på deres egen hjemmeside, at man tegner en privat rejseforsikring når man er ude og rejse. Dette kan du læse mere om her.

Vær sikker med en privat rejseforsikring

Vil man gerne have dækket sine udgifter til eksempelvis retshjælp, tandlæge, evakuering eller hjemtransport, kan man med fordel tegne en privat rejseforsikring. Det er forskelligt hvad en rejseforsikring dækker, men i de fleste tilfælde dækker de de førnævnte situationer. Det kan være en god idé at tjekke op på hvad en rejseforsikring dækker inden man rejser. Oftest er der et tillæg hvis man ønsker at være dækket ved ekstremsporter som dykning, offpiste ski, bjergbestining og lignende, da der her er en stor risiko for ulykker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *